Jednoduchý recept

Smažená žebírka

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 17925

Ingredience

1 polévková lžíce Chilli paprička
1 polévková lžíce Cibulka jarní
1 špetka Koření pěti vůní
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
3 dl Olej rostlinný
0,5 kávová lžička Pepř sečuánský
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Sherry brandy
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
10 ks Vepřová žebra

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 193 kcal
Kilojoule 809kJ
1% Sacharidy 2 g
26% Tuky 20 g
4% Sodík 81 mg
4% Bílkoviny 3 g

Smažená žebírka postup přípravy receptu:

1

Jarní cibulky nakrájíme a chilli papričky zbavíme semen a rozkrájíme je na nudličky.

2

Žebra rozebereme na jednotlivá žebírka, ty pak nasekáme na 4 kousky, vložíme do mísy se solí, pepřem, čínskou směsí pěti koření a vínem. Řádně rozmícháme a necháme 2 hodiny marinovat.

3

V mouce rozšleháme vejce, žebírka poté ve směsi obalíme. Musí být obalena ze všech stran. Olej rozehřejeme ve woku na vysokou teplotu a žebírka postupně osmažíme ze všech stran dozlatova. Odkládáme na papírové ubrousky, aby okapal přebytečný tuk.

4

Olej opět rozehřejeme na vysokou teplotu a žebírka v něm ještě jednou osmažíme. Opět odkládáme na papírové ubrousky.

5

Cibulky s chilli papričkami vložíme do misky, přelijeme lžící horkého oleje.

6

Žebírka rozdělíme na talíře, doplníme sečuánskou směsí koření, ozdobíme cibulkou, chilli papričkami a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept