Kousky krůtího masa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kousky krůtího masa
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Lucie Fojtíková |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (39%) |
ID receptu: | 17926 |
Ingredience
0,5 kávová lžička | Bazalka |
300 g | Brambory |
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
300 g | Cuketa |
150 g | Krůtí prsa |
1 kávová lžička | Máslo čerstvé |
0,5 polévková lžíce | Olej kukuřičný |
4 polévková lžíce | Smetana 33% (šlehačka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 47g |
---|---|
Cholesterol | 139,3mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 21g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 89,5mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Brambory, Citronová šťáva, Cuketa, Krůtí prsa, Olej kukuřičný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kousky krůtího masa postup přípravy receptu:
1 | Uvaříme brambory ve slupce asi 25 minut. Krůtí maso nakrájíme na 3 cm dlouhé nudle. Pokapeme je citronovou šťávou a posypeme bazalkou. |
2 | Umyjeme a oloupeme cukety a nahrubo nastrouháme. |
3 | Na pánvi rozehřejeme olej a na něm osmahneme maso ze všech stran a přilijeme smetanu. Dusíme pod pokličkou 10 minut na mírném ohni. Přidáme nastrouhanou cuketu a dusíme pod pokličkou dalších 10 minut. |
4 | Brambory slejeme, oloupeme a část brambor vidličkou rozmačkáme. K tomu přidáme z pánve cukety s masem. Vše ještě rozkrájíme na menší kousky, přidáme olej a vše promícháme. |