Smažené plněné olivy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažené plněné olivy
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 1793 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
3 plátek | Chléb toastový |
1 polévková lžíce | Jogurt bílý |
1 ks | Klobása vinná |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 ml | Olej slunečnicový |
150 g | Olivy nakládané |
80 g | Sýr Feta |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 45,6mg |
Draslík | 69,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 146,4mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 14,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb toastový, Jogurt bílý, Olej slunečnicový, Olivy nakládané, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása vinná, Mouka pšeničná hladká T 650, Sýr Feta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažené plněné olivy postup přípravy receptu:
1 | Toustový chleba rozmixujeme na strouhanku, vysypeme na plech s pečícím papírem a 20 minut pečeme na 150°C. |
2 | Upečený ještě rozmixujeme na jemno, později použijeme na obalení. |
3 | Do plastového sáčku vymačkáme vinnou klobásu a do druhého dáme směs fety, jogurtu a chilli pasty. Sáčku ustřihneme růžek a plníme olivy, polovinu klobásovou a polovinu sýrovou směsí. Plněné olivy obalíme v trojobalu. Dáme do chladu ztuhnout. |
4 | Smažíme do zlatova. Vyjmeme a necháme na ubrousku okapat. |
Poznámka
Chilli pasta podle chuti. Olivy bez pecek.