Vaječný koláč s jablkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 48 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vaječný koláč s jablkem
Celkový čas: | 48 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 3 minut |
Autor: | Lucie Fojtíková |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (39%) |
ID receptu: | 17932 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
2 kávová lžička | Cukr moučkový |
1 ks | Jablka |
4 polévková lžíce | Mléko plnotučné |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Olej rostlinný |
3 polévková lžíce | Ovesné vločky |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 49g |
---|---|
Cholesterol | 247,9mg |
Draslík | 355,0mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,2mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 170,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Jablka, Olej rostlinný, Ovesné vločky, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vaječný koláč s jablkem postup přípravy receptu:
1 | Do mouky, ovesných vloček, soli a mléka přidáme žloutky a smícháme v těsto. Z bílku ušleháme sníh a také opatrně vmícháme. |
2 | Oloupané, omyté a rozčtvrcené jablko zbavíme jader a nakrájíme na tenké plátky. |
3 | V pánvi rozehřejeme tuk a těsto do něj vlijeme a poklademe ho plátky jablka. Koláč usmažíme dozlata, otočíme ho a osmažíme i z druhé strany. |
4 | Posypeme moučkovým cukrem. |