Nočky v jahodové omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nočky v jahodové omáčce
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | Lucie Fojtíková |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (39%) |
ID receptu: | 17933 |
Ingredience
35 g | Bio Krupice z tvrdé pšenice |
100 g | Jahody zahradní |
1 kávová lžička | Med včelí |
125 ml | Mléko plnotučné |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 382,7mg |
Draslík | 191,4mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 58,9mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 776,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jahody zahradní, Med včelí, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bio Krupice z tvrdé pšenice, Mléko plnotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nočky v jahodové omáčce postup přípravy receptu:
1 | Uvaříme mléko a přisypáváme do něj krupici a za stálého míchání vaříme, až zhoustne. Přimícháme žloutek a necháme přejít varem. Odstavíme z ohně. |
2 | Mezitím očistíme a omyjeme jahody čerstvé nebo mražené a s medem vše rozmixujeme na tekutou kaši. |
3 | Lžičkou vykrajujeme ze svařené krupice nočky a vkládáme je do jahodové omáčky. |