Mrkvovo-medový dort - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mrkvovo-medový dort
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Lucie Fojtíková |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (39%) |
ID receptu: | 17939 |
Kategorie: | Pečené dorty |
Ingredience
3 polévková lžíce | Citronová šťáva |
10 polévková lžíce | Cukr moučkový |
200 g | Karotka |
1 špetka | Koření perníkové |
0,5 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
100 g | Mandle |
100 g | Máslo čerstvé |
200 g | Med včelí |
200 g | Mouka z prosa |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 42g |
---|---|
Cholesterol | 91,8mg |
Draslík | 243,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,8mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr moučkový, Karotka, Kypřicí prášek do pečiva, Mandle, Med včelí, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka z prosa mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Koření perníkové nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Mrkvovo-medový dort postup přípravy receptu:
1 | Necháme vyhřívat troubu na 180 stupňů. Připravíme dortovou formu, kterou vymažeme tukem a vysypeme 2 lžícemi mletých mandlí. |
2 | Omyjeme a oloupeme karotku a nastrouháme najemno. Smícháme se žloutky a medem a přimícháváme tuk. Přidáme sůl, citronovou šťávu, perníkové koření a mandle. Mouku promícháme s práškem do pečiva a přisypeme jí do těsta. Nakonec přidáme našlehaný sníh z bílků. |
3 | Těsto nalijeme do připravené formy a pečeme při 160 stupních asi 35 minut. |
4 | Dort ozdobíme polevou z moučkového cukru smíchaného s malinovou nebo citronovou šťávou. |