Šátečky s krabím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šátečky s krabím masem
Šátečky s krabím masem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 17941 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
450 g | Krab |
1 kávová lžička | Limetková šťáva |
100 ml | Olej arašídový (podzemnicový) |
1 kávová lžička | Olej sezamový |
1 polévková lžíce | Omáčka sojová světlá |
0,5 ks | Paprika červená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
30 g | Sójové výhonky |
1 špetka | Sůl |
16 plátek | Těsto Wonton |
1 ks | Vejce slepičí |
130 g | Zelí čínské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 128,1mg |
Draslík | 551,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 550,4mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,3mg |
Vitamín E | 4,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Krab, Limetková šťáva, Olej arašídový (podzemnicový), Olej sezamový, Paprika červená, Sójové výhonky, Sůl, Vejce slepičí, Zelí čínské mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Omáčka sojová světlá, Pepř černý mletý, Těsto Wonton mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Šátečky s krabím masem postup přípravy receptu:
1 | Papriky zbavíme semen a nakrájíme na kostičky. Zelí a výhonky pokrájíme. Papriku, zelí, sójové výhonky, krabí maso, sójovou omáčku a limetkovou šťávu promícháme, osolíme, opepříme, promícháme a necháme 15 minut odstát. |
2 | Plátky těsta won ton rozložíme na pracovní desku, na každý upravíme náplň, okraje potřeme rozšlehaným vejcem. Čtverce přeložíme na trojúhelníky, vytlačíme z nich vzduch a okraje stiskneme. |
3 | Arašídový olej rozehřejeme ve woku a šátečky postupně osmažíme po obou stranách dozlatova. Hotové pokládáme na papírový ubrousek, aby okapal přebytečný tuk. |
4 | Zbyde-li nám náplň, můžeme ji samostatně osmažit. Šátečky a samostatnou náplň pokapeme sezamovým olejem a servírujeme. |
Poznámka
Vzduch musíme řádně vymačkat a okraje šátečků dostatečně zmáčknout, aby se nám při smažení neuvolnila náplň.