Jednoduchý recept

Lilky v grilovacím koření

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (75%)
ID receptu: 17944
Kategorie: Zelenina

Ingredience

1 kávová lžička Koření grilovací
450 g Lilek
200 ml Olej arašídový (podzemnicový)
150 ml Olej rostlinný
50 g Solamyl
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vaječný bílek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

86% Kalorie 1,692 kcal
Kilojoule 7 079kJ
9% Sacharidy 33 g
239% Tuky 179 g
22% Sodík 437 mg
8% Bílkoviny 5 g

Lilky v grilovacím koření postup přípravy receptu:

1

Lilky omyjeme, osušíme, nakrájíme na tenká kolečka, vložíme do cedníku, posypeme solí a necháme 30 minut stát. Poté je řádně omyjeme od soli a osušíme.

2

Bílek ušleháme v míse do pěny. Na talíři smícháme solamyl se solí a grilovacím kořením.

3

Kolečka lilku namočíme do bílku, poté rovnoměrně obalíme po obou stranách ve směsi se koření a solamylu a vkládáme do rozehřátého oleje. Smažíme po obou stranách dozlatova, dokud se na povrchu neutvoří křupavá kůrka.

4

Smažené lilky odkládáme na papírové ubrousky, aby okapal přebytečný tuk, poté je upravíme na talíře a servírujeme horké.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept