Jednoduchý recept

Vláčná míchaná vejce

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 13 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 8 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (35%)
ID receptu: 17946

Ingredience

2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
0,3 kávová lžička Sůl
12 ks Vejce slepičí
200 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 266 kcal
Kilojoule 1 114kJ
0% Sacharidy 1 g
28% Tuky 21 g
12% Sodík 235 mg
31% Bílkoviny 18 g

Vláčná míchaná vejce postup přípravy receptu:

1

Nejdříve nalijeme do hrnce 2,5 cm vody a zahřejeme do varu. Vedle dáme do žáruvzdorné mísy máslo nakrájené na kousky a rozklepnutá vejce, která posolíme.

2

Mísu dáme na hrnec nad vodní lázeň a šleháme je metličkou 5-6 minut, dokud vejce nezhoustnou a nezačnou se srážet v malé kousíčky.

3

Misku sundáme z páry a do vajec vmícháme smetanu, která vytvoří krémovější směs. Podáváme ihned.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept