Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (75%)
ID receptu: 17950
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

Na těstíčko
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
4 polévková lžíce Solamyl
4 ks Vaječný bílek slepičí
Na omáčku
0,5 kávová lžička Chilli omáčka
2 polévková lžíce Citronová šťáva
3 polévková lžíce Cukr třtinový
3 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
4 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
1 ks Paprika zelená
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
2 kávová lžička Solamyl
300 l Vývar zeleninový
Krevety v těstíčku
1 stroužek Česnek
3 ks Cibulka jarní
16 ks Krevety tygří - loupané
500 ml Olej rostlinný
1 kávová lžička Olej sezamový
1 polévková lžíce Omáčka sójová
2 polévková lžíce Sherry brandy
1 kávová lžička Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

2485% Kalorie 49,020 kcal
Kilojoule 205 099kJ
1623% Sacharidy 5,842 g
2775% Tuky 2,081 g
17692% Sodík 354 g
4579% Bílkoviny 2,576 g

Krevety v těstíčku postup přípravy receptu:

1

Zázvor nastrouháme, česnek prolisujeme, jarní cibulky nakrájíme a jednu dáme stranou na ozdobu.

2

Pinzetou odstraníme z krevet střívka a velkým nožem je zploštíme. Vložíme do mísy, přidáme zázvor, česnek, cibulky, sherry, sezamový olej a sójovou omáčku. Řádně promícháme, přikryjeme potravinářskou fólií a vložíme na půl hodiny do chladničky.

3

Příprava těstíčka: bílky ušleháme do husté pěny, smícháme se škrobovou moučkou a hladkou moukou.

4

Příprava omáčky na namáčení: papriku zbavíme semen, nakrájíme na nudličky a spolu s ostatními surovinami vložíme do rendlíku, přivedeme k varu, plamen zmírníme a povaříme 10 minut.

5

Krevety vyjmeme z marinády, obalíme v těstíčku a postupně smažíme v oleji rozehřátém na vysokou teplotu. Smažíme dozlatova.

6

Hotové krevety upravíme na mísu, obložíme nakrájenou cibulkou a ihned servírujeme s omáčkou k namáčení.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept