Salát s pečeným kachním masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát s pečeným kachním masem
Salát s pečeným kachním masem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 17954 |
Kategorie: | Teplé saláty |
Ingredience
Na zálivku | |
---|---|
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Chilli paprička |
1 kávová lžička | Cukr třtinový |
1,5 polévková lžíce | Limetková šťáva |
3 polévková lžíce | Omáčka rybí |
Salát s pečeným kachním masem | |
1 ks | Celer řapíkatý |
4 ks | Cibulka jarní |
4 ks | Kachní prsa pečená |
200 g | Kaštany vodní |
0,3 ks | Okurka salátová |
0,5 ks | Pomeranče |
2 ks | Salát hlávkový |
2 ks | Šalotka |
130 g | Sójové výhonky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 195,0mg |
Draslík | 927,2mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 41,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Cukr třtinový, Limetková šťáva, Omáčka rybí, Celer řapíkatý, Cibulka jarní, Okurka salátová, Pomeranče, Šalotka, Sójové výhonky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kachní prsa pečená, Kaštany vodní, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát s pečeným kachním masem postup přípravy receptu:
1 | Salátové listy rozebereme, natrháme na kousky do velké mísy. Přidáme na kolečka nakrájenou šalotku, cibulky s celerem rozkrájené na kostičky, okurky pokrájené na nudličky, sójové výhonky, kolečka nakládaných vodních kaštanů. Vše promícháme, rozložíme na plochou mísu. Na zeleninu rozložíme plátky kachního masa. |
2 | Rybí omáčku rozehřejeme v rendlíku, přidáme limetkovou šťávu, prolisovaný česnek, drobně nakrájené a semen zbavené chilli papričky a cukr. Dle potřeby přidáme limetkovou šťávu nebo rybí omáčku. |
3 | Touto teplou zálivkou přelijeme kachní maso, ozdobíme pomerančem rozkrájeným na kolečka a ihned servírujeme. |