Jednoduchý recept

Tříbarevná omeleta

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (39%)
ID receptu: 17956
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

2 polévková lžíce Bazalka
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
1 ks Rajčata
3 ks Šalotka
0,5 kávová lžička Sůl
1 polévková lžíce Tymián čerstvý
10 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 310 kcal
Kilojoule 1 295kJ
7% Sacharidy 24 g
20% Tuky 15 g
16% Sodík 317 mg
39% Bílkoviny 22 g

Tříbarevná omeleta postup přípravy receptu:

1

V menší pánvi rozehřejeme lžičku másla a opražíme na ní najemno nakrájenou šalotku. Pánev odstavíme.

2

Ve velké míse rozšleháme vejce, osolíme a opepříme a nalijeme rovnoměrně do tří misek. Do jedné misky dáme najemno nakrájenou petržel, bazalku a tymián, do druhé připravenou šalotku a do třetí na kostičky nakrájené rajče.

3

V pánvi rozehřejeme máslo a na tuk vylijeme rovnoměrně po celém dně vajíčka z jedné misky. Jakmile zatuhne, obrátíme ji a opečeme. Sundáme ji z pánve na talířek. Stejně osmažíme další dvě omelety. Rovnou z pánve vždy klademe jednu omeletu na druhou, aby vznikl třípatrový stoh. Ten rozkrájíme na klínky a ještě teplé hned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept