Zapečené provensálské clafoutis - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené provensálské clafoutis
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Lucie Fojtíková |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (39%) |
ID receptu: | 17961 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
2 polévková lžíce | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
1 krajíc | Chléb konzumní |
1 ks | Lilek |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
0,5 šálek | Olivy černé |
1 ks | Paprika žlutá |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
12 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
1 šálek | Sýr Ricotta |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 246,4mg |
Draslík | 352,7mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 849,6mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 34,4mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Lilek, Paprika žlutá, Sůl, Sýr Parmezán, Sýr Ricotta, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Máslo čerstvé, Olej olivový, Olivy černé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečené provensálské clafoutis postup přípravy receptu:
1 | Rozehřejeme troubu na 180 stupňů. |
2 | V pánvi rozpálíme olej a restujeme na něm asi 6 minut do změknutí na kostičky nakrájený lilek a pokrájenou odjádřenou papriku. Směs osolíme, opepříme a necháme vychladnout. |
3 | Vedle v mixeru rozmixujeme najemno ricottu s vejci, 1 krajícem chleba bez kůrky a česnekem. Do směsi vmícháme špetku soli a pepře, nakrájenou bazalku, olivy rozpůlené napůl, strouhaný parmezán a orestovaný lilek s paprikou. |
4 | Směs nalijeme do máslem vymazané formy (asi 20 x 20 cm), dáme do trouby a pečeme asi 35 minut, až zezlátne. |
5 | Po vyndání z trouby necháme vychladnout a servírujeme. |