Recept

Zapečené provensálské clafoutis

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (39%)
ID receptu: 17961
Kategorie: Zelenina

Ingredience

2 polévková lžíce Bazalka
2 stroužek Česnek
1 krajíc Chléb konzumní
1 ks Lilek
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej olivový
0,5 šálek Olivy černé
1 ks Paprika žlutá
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
12 polévková lžíce Sýr Parmezán
1 šálek Sýr Ricotta
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 471 kcal
Kilojoule 1 972kJ
5% Sacharidy 18 g
45% Tuky 34 g
53% Sodík 1 g
50% Bílkoviny 28 g

Zapečené provensálské clafoutis postup přípravy receptu:

1

Rozehřejeme troubu na 180 stupňů.

2

V pánvi rozpálíme olej a restujeme na něm asi 6 minut do změknutí na kostičky nakrájený lilek a pokrájenou odjádřenou papriku. Směs osolíme, opepříme a necháme vychladnout.

3

Vedle v mixeru rozmixujeme najemno ricottu s vejci, 1 krajícem chleba bez kůrky a česnekem. Do směsi vmícháme špetku soli a pepře, nakrájenou bazalku, olivy rozpůlené napůl, strouhaný parmezán a orestovaný lilek s paprikou.

4

Směs nalijeme do máslem vymazané formy (asi 20 x 20 cm), dáme do trouby a pečeme asi 35 minut, až zezlátne.

5

Po vyndání z trouby necháme vychladnout a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept