Toasty s citronovo-mandlovou čepičkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Toasty s citronovo-mandlovou čepičkou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Lucie Fojtíková |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (39%) |
ID receptu: | 17964 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 ks | Briošky máslové |
1 polévková lžíce | Citronová kůra |
5 polévková lžíce | Citronová šťáva |
4 polévková lžíce | Cukr krupice |
10 polévková lžíce | Mandle |
1 polévková lžíce | Pomerančová kůra |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 85g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 841,5mg |
Vláknina | 30g |
Vitamín A | 20,7mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,4mg |
Vitamín E | 28,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Citronová šťáva, Cukr krupice, Mandle, Pomerančová kůra, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Briošky máslové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Toasty s citronovo-mandlovou čepičkou postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve si zahřejeme troubu na 190 stupňů. Do misky dáme bílek a cukr a ušleháme vše do hustého krému. Přimícháme mleté mandle, citronovou šťávu a strouhanou citronovou a pomerančovou kůru. |
2 | Na plech s pečícím papírem položíme 4 plátky briošky, potřené bílkovou směsí a pečeme asi 8-10 minut dozlatova. |
3 | Servírujeme teplé. |