Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 13 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 3 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 17965
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

Na zálivku
1 kávová lžička Chilli paprička
1 polévková lžíce Cukr třtinový
2 polévková lžíce Limetková šťáva
4 polévková lžíce Olej olivový
1 polévková lžíce Omáčka rybí
Na salát
0,3 hrst Bazalka
4 ks Cibulka jarní
30 g Ořechy burské pražené
2 ks Papaya
2 ks Rajčata
1 ks Salát hlávkový
0,3 ks Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 236 kcal
Kilojoule 986kJ
9% Sacharidy 34 g
14% Tuky 11 g
9% Sodík 172 mg
9% Bílkoviny 5 g

Papájový salát postup přípravy receptu:

1

Příprava zálivky: Chilli papričku drobně nakrájíme, přidáme olej, rybí omáčku, limetovou šťávu, cukr a vše ušleháme. Dáme stranou a občas promícháme, aby se cukr dokonale rozpustil.

2

Příprava salátu: Salát a zelí nakrájíme na kousky, smícháme a upravíme na velký talíř. Oloupané papáji rozpůlíme, odstraníme semena, dužninu nakrájíme na tekné plátky a rozložíme na nakrájený salát se zelím.

3

Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme semen, dužninu pokrájíme a dáme na salát.

4

Salát posypeme nasucho opraženými arašídami a drobně pokrájenými jarními cibulkami. Zálivku ještě jednou řádně promícháme, přelijeme salát, ozdobíme bazalkou a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept