Salát gado-gado - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát gado-gado
Salát gado-gado
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 17967 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
Na salát | |
---|---|
250 g | Brambory rané |
130 g | Fazolové lusky zelené |
130 g | Květák |
1 ks | Mrkev kořen |
0,3 ks | Okurka salátová |
130 g | Sójové výhonky |
2 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
130 g | Zelí hlávkové bílé |
Na omáčku | |
6 polévková lžíce | Arašídová pomazánka |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 kávová lžička | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 polévková lžíce | Sherry brandy |
300 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 122,7mg |
Draslík | 585,4mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 42,1mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Fazolové lusky zelené, Květák, Okurka salátová, Sójové výhonky, Sůl, Vejce slepičí, Zelí hlávkové bílé, Česnek, Chilli paprička, Citronová šťáva, Cukr krupice, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brambory rané, Mrkev kořen, Arašídová pomazánka, Omáčka sójová, Sherry brandy mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát gado-gado postup přípravy receptu:
1 | Salát: |
2 | Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme, oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Brambory rozpůlíme a pozvolna vaříme ve slupce 15 minut v mírně osolené vodě doměkka. Vodu slijeme a brambory necháme vychladnout. Květák rozdělíme na růžičky, zelí nakrájíme drobně a spolu s fazolkami vložíme do mírně osolené vroucí vody. Vaříme 3 minuty, poté vodu slijeme a zeleninu zchladíme studenou vodou. Necháme okapat a spolu s bramborami, na nudličky nakrájenou mrkví, okurkou rozkrájenou na hranolky a sójovými výhonky upravíme na plochou mísu. Přidáme vejce a salát přikryjeme potravinářskou fólií. |
3 | Příprava omáčky: |
4 | Arašídovou pomazánku vložíme do misky, vmícháme vodu, prolisovaný česnek, chilli papričku zbavenou semen a jemně rozkrájenou a poté zbývající suroviny na zálivku. |
5 | Salát pokapeme omáčkou a ihned servírujeme. |