Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 17967
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

Na salát
250 g Brambory rané
130 g Fazolové lusky zelené
130 g Květák
1 ks Mrkev kořen
0,3 ks Okurka salátová
130 g Sójové výhonky
2 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
130 g Zelí hlávkové bílé
Na omáčku
6 polévková lžíce Arašídová pomazánka
1 stroužek Česnek
1 ks Chilli paprička
1 polévková lžíce Citronová šťáva
2 kávová lžička Cukr krupice
2 polévková lžíce Omáčka sójová
1 polévková lžíce Sherry brandy
300 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 293 kcal
Kilojoule 1 224kJ
9% Sacharidy 34 g
133% Tuky 100 g
27% Sodík 530 mg
28% Bílkoviny 16 g

Salát gado-gado postup přípravy receptu:

1

Salát:

2

Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme, oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Brambory rozpůlíme a pozvolna vaříme ve slupce 15 minut v mírně osolené vodě doměkka. Vodu slijeme a brambory necháme vychladnout. Květák rozdělíme na růžičky, zelí nakrájíme drobně a spolu s fazolkami vložíme do mírně osolené vroucí vody. Vaříme 3 minuty, poté vodu slijeme a zeleninu zchladíme studenou vodou. Necháme okapat a spolu s bramborami, na nudličky nakrájenou mrkví, okurkou rozkrájenou na hranolky a sójovými výhonky upravíme na plochou mísu. Přidáme vejce a salát přikryjeme potravinářskou fólií.

3

Příprava omáčky:

4

Arašídovou pomazánku vložíme do misky, vmícháme vodu, prolisovaný česnek, chilli papričku zbavenou semen a jemně rozkrájenou a poté zbývající suroviny na zálivku.

5

Salát pokapeme omáčkou a ihned servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept