Recept

Francouzský sladký koláč s Calvadosem

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (35%)
ID receptu: 17969

Ingredience

1 polévková lžíce Calvados
4 polévková lžíce Cukr krupice
4 ks Jablka
500 g Listové těsto
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
0,1 kávová lžička Tresť vanilková
250 g Tvaroh jemný
1 ks Vejce slepičí
2 polévková lžíce Voda pitná
150 ml Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 430 kcal
Kilojoule 1 798kJ
13% Sacharidy 46 g
31% Tuky 23 g
1% Sodík 26 mg
19% Bílkoviny 11 g

Francouzský sladký koláč s Calvadosem postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 200 stupňů. V misce dohladka ušleháme tvaroh s vejcem, kysanou smetanou a vanilkovým aroma.

2

Na vále posypaném moukou rozválíme již hotové listové těsto na rozměr plechu a také ho tam přendáme.

3

Plát s těstem potřeme tvarohovou směsí a po celém obvodu necháme asi 2 cm široký prázdný rám. Na náplň poklademe na plátky nakrájená a jader zbavená jablka těsně vedle sebe. Jablka posypeme 2 lžícemi cukru. Okraje těsta přeložíme dovnitř, aby vytvořily obrubu a nevytekla náplň. Plech vložíme do trouby a pečeme 35 minut dozlatova.

4

Během pečení koláče v kastrolku smícháme 2 lžíce cukru se 2 lžícemi vody. Dáme vařit a vaříme asi 3 minuty. Do takto připraveného sirupu přidáme Calvados, zamícháme, ale pozor, je to horké a velmi to prská.

5

Po upečení vyndáme plech z trouby a vyčkáme, až koláč zatuhne, a peroutkou potřeme jablka sirupem s Calvadosem. Potom ho rozkrájíme na čtverečky a můžeme ho podávat teplý i studený.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept