Recept

Čokoládový koláč s rumem

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 1797

Ingredience

200 g Cukr krupice
50 g Cukr moučkový
200 g Mouka polohrubá
20 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Rum
200 ml Smetana 33% (šlehačka)
4 ks Vejce slepičí
200 g Čokoláda hořká

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 391 kcal
Kilojoule 1 635kJ
15% Sacharidy 53 g
23% Tuky 17 g
2% Sodík 38 mg
12% Bílkoviny 7 g

Čokoládový koláč s rumem postup přípravy receptu:

1

Nejprve rozšleháme v míse vejce. Poté přimícháme cukr, mísu dáme do vodní lázně a při nízké teplotě směs mícháme asi 10minut metličkou, dokud nezhoustne. Vyjmeme z vody a odstavíme.

2

Troubu předehřejeme na 210C.

3

Do směsi vajec a cukru přidáme postupně nahrubo nastrouhanou čokoládu, smetanu ke šlehání, mouku a nakonec dolijeme rum.

4

Hotovou směs nalijeme do rozvírací formy vyložené pečícím papírem potřeným máslem. Pečeme asi 30minut, ihned po vyjmutí z trouby formu rozevřeme a koláč necháme vychladnout.

5

Před podáváním posypeme moučkovým cukrem, můžeme dozdobit kopečky šlehačky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept