Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 36 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 6 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (39%)
ID receptu: 17971
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

4 ks Briošky máslové
1 ks Cukr vanilka
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Mléko polotučné
1 špetka Muškátový oříšek
50 ml Sirup javorový
0,3 kávová lžička Skořice mletá
1 špetka Sůl
1 ks Vaječný bílek slepičí
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 357 kcal
Kilojoule 1 494kJ
12% Sacharidy 43 g
21% Tuky 16 g
20% Sodík 399 mg
21% Bílkoviny 12 g

Francouzské pavézky postup přípravy receptu:

1

Do hluboké mísy naskládáme asi 3 cm široké plátky briošek (nejlépe den staré). Každou briošku pokapeme lžičkou mléka, aby navlhly.

2

Vedle v míse rozšleháme vejce s bílkem, mlékem, špetkou soli, skořicí, strouhaným muškátovým oříškem a vanilkovým cukrem. Touto směsí polijeme z obou stran plátky briošek a necháme pár minut proležet. Pozor, aby se nám briošky nezměnily na beztvarou nádivku.

3

V pánvi rozpustíme máslo a do něj dáme na osmažení plátky briošek asi na 3 minuty a totéž uděláme i z druhé strany.

4

Osmažené briošky vyndáme na prkénko a šikmo je rozkrojíme na poloviny.

5

Můžeme je servírovat naskládané do pyramidy a vedle máme javorový sirup na polití.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept