Studená polévka z červené řepy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Studená polévka z červené řepy
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 50 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Lucie Fojtíková |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (39%) |
ID receptu: | 17973 |
Kategorie: | Studené polévky |
Ingredience
300 g | Červená řepa |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Ocet vinný červený |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
700 ml | Voda pitná |
500 ml | Vývar drůbeží |
0,5 kávová lžička | Wasabi mleté |
100 ml | Zakysaná smetana |
1 polévková lžíce | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 10,4mg |
Draslík | 316,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Červená řepa, Česnek, Cibule, Ocet vinný červený, Rajčata, Sůl, Voda pitná, Zakysaná smetana, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Vývar drůbeží, Wasabi mleté mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Studená polévka z červené řepy postup přípravy receptu:
1 | Uvařenou na kostičky nakrájenou červenou řepu, sloupnuté a na kostičky nakrájené rajče, nadrobno nakrájený česnek a cibuli, nastrouhaný zázvor, wasabi, ocet, olej, vývar, sůl, pepř a kysanou smetanu (polovina dávky) dáme do mixeru a rozmixujeme najemno. |
2 | Umixovanou směs přecedíme přes síto do mísy, kterou potom dáme do chladničky. Podáváme studenou, ozdobenou kysanou smetanou. |