Mrkvovo-celerový salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 24 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mrkvovo-celerový salát
Celkový čas: | 24 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 4 minut |
Autor: | Lucie Fojtíková |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (39%) |
ID receptu: | 17979 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
1 ks | Celer bulvový |
1 polévková lžíce | Hořčice Bornier - hrubozrnná |
4 ks | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Ocet vinný |
6 polévková lžíce | Olej olivový |
5 polévková lžíce | Ořechy vlašské |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 376,6mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,1mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Ocet vinný, Ořechy vlašské, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Bornier - hrubozrnná, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mrkvovo-celerový salát postup přípravy receptu:
1 | V hrnci uvaříme osolenou vodu a vložíme do ní oloupané a na drobné hranolky nakrájené mrkve a celeru. Vše blanšírujeme asi 4 minuty. Potom zeleninu zcedíme a dáme stranou do mísy. |
2 | Vedle ušleháme hladkou zálivku z hořčice, octa, oleje, špetky soli a pepře. |
3 | Teplou zeleninu zalijeme hotovou zálivkou a vše promícháme. Ozdobíme nahrubo nasekanými vlašskými ořechy a nadrobno nasekanou petrželovou natí. |