Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 1798

Ingredience

50 g Hrozinky
1 ks Piškotový korpus vaječný
50 g Poleva čokoládová
50 g Poleva čokoládová bílá
750 ml Zmrzlina pistáciová
500 ml Zmrzlina vanilková
1 l Zmrzlina čokoládová
4 ks Čokoládové lanýže

Nutriční hodnoty jedné porce

107% Kalorie 2,110 kcal
Kilojoule 8 828kJ
75% Sacharidy 268 g
138% Tuky 104 g
36% Sodík 710 mg
59% Bílkoviny 33 g

Zmrzlinová bomba postup přípravy receptu:

1

Čokoládovou zmrzlinu rozetřeme lžící po dně i stranách mísy o velikosti asi 20 cm. Dáme do mrazáku aby zmrzlina úplě ztuhla.

2

Stejně natřeme i pistáciovou zmrzlinu na čokoládovou a opět dáme ztuhnout. Vanilkovou zmrzlinu rozdělíme na dva díly, do jedné přimícháme rozinky namočené v rumu a pokrájené čokoládové lanýže.

3

Druhý díl vanilkové zmrzliny natřeme do mísy na pistáciovou zmrzlinu. Ochucenou vanilkovou zmrzlinu nandáme do středu mísy a celé zakryjeme piškotem. Přikryjeme potravinářskou folií a dáme ztuhnout do mrazáku.

4

Před servírováním rozpustíme čokoládové polevy, bombu vyklopíme na podnos a přestříkáme polevami.

5

Před krájením necháme bombu chvíli povolit.

Poznámka

Čokoládové lanýže můžeme použít z bonboniéry. Rozinky můžou být naloženy v cherry nebo brandy. Piškot můžeme upéct nebo koupit, můžou být i cukrářské piškoty, seříznuté do správného tvaru. Polevy můžou být nahrazeny rozpuštěnými čokoládami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept