Zmrzlinová bomba - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zmrzlinová bomba
Zmrzlinová bomba
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 1798 |
Ingredience
4 ks | Čokoládové lanýže |
50 g | Hrozinky |
1 ks | Piškotový korpus vaječný |
50 g | Poleva čokoládová |
50 g | Poleva čokoládová bílá |
1 l | Zmrzlina čokoládová |
750 ml | Zmrzlina pistáciová |
500 ml | Zmrzlina vanilková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 268g |
---|---|
Cholesterol | 269,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,9mg |
Vitamín E | 3,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čokoládové lanýže, Hrozinky, Poleva čokoládová, Zmrzlina čokoládová, Zmrzlina vanilková mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Piškotový korpus vaječný, Poleva čokoládová bílá, Zmrzlina pistáciová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zmrzlinová bomba postup přípravy receptu:
1 | Čokoládovou zmrzlinu rozetřeme lžící po dně i stranách mísy o velikosti asi 20 cm. Dáme do mrazáku aby zmrzlina úplě ztuhla. |
2 | Stejně natřeme i pistáciovou zmrzlinu na čokoládovou a opět dáme ztuhnout. Vanilkovou zmrzlinu rozdělíme na dva díly, do jedné přimícháme rozinky namočené v rumu a pokrájené čokoládové lanýže. |
3 | Druhý díl vanilkové zmrzliny natřeme do mísy na pistáciovou zmrzlinu. Ochucenou vanilkovou zmrzlinu nandáme do středu mísy a celé zakryjeme piškotem. Přikryjeme potravinářskou folií a dáme ztuhnout do mrazáku. |
4 | Před servírováním rozpustíme čokoládové polevy, bombu vyklopíme na podnos a přestříkáme polevami. |
5 | Před krájením necháme bombu chvíli povolit. |
Poznámka
Čokoládové lanýže můžeme použít z bonboniéry. Rozinky můžou být naloženy v cherry nebo brandy. Piškot můžeme upéct nebo koupit, můžou být i cukrářské piškoty, seříznuté do správného tvaru. Polevy můžou být nahrazeny rozpuštěnými čokoládami.