Fenyklový salát s citrusy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fenyklový salát s citrusy
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Lucie Fojtíková |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (39%) |
ID receptu: | 17980 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
200 g | Fenykl sladký - hlíza |
150 g | Grapefruity |
1 kávová lžička | Máta |
0,5 kávová lžička | Med včelí |
2 polévková lžíce | Ocet Sherry |
6 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
200 g | Pomeranče |
250 g | Salát kadeřavý |
2 ks | Šalotka |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 861,1mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 59,6mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Grapefruity, Máta, Med včelí, Pomeranče, Šalotka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fenykl sladký - hlíza, Ocet Sherry, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Salát kadeřavý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fenyklový salát s citrusy postup přípravy receptu:
1 | Oloupeme citrusy tak, že nám zbude jen dužina bez blan a jednotlivé dílky vyloupneme do misky. |
2 | Vedle rozkrájíme fenykly na čtvrtiny. Kruhadlem je nakrouháme na tenounké plátky a přidáme je k citrusům. |
3 | V mističce ušleháme z octa, oleje, jemně nasekané šalotky, medu, soli a pepře zálivku. |
4 | Zálivkou zalijeme připravenou směs z citrusů a fenyklu a vše promícháme. Servírujeme na opraný, osušený a na kousky natrhaný kadeřavý salát, který poklademe na talíře. Posypeme petrželí a mátou, hned podáváme. |