Celerovo-mrkvový salát s ovocem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Celerovo-mrkvový salát s ovocem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Lucie Fojtíková |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (39%) |
ID receptu: | 17981 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
225 g | Celer bulvový |
1 ks | Citron |
8 polévková lžíce | Hrozinky |
2 ks | Jablka |
250 ml | Jogurt bílý |
8 polévková lžíce | Mandle |
2 polévková lžíce | Mandlová pasta |
2 ks | Mrkev kořen |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 63g |
---|---|
Cholesterol | 8,9mg |
Draslík | 987,8mg |
Vláknina | 24g |
Vitamín A | 375,1mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,6mg |
Vitamín E | 12,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Hrozinky, Jablka, Jogurt bílý, Mandle, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mandlová pasta, Mrkev kořen, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Citron nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Celerovo-mrkvový salát s ovocem postup přípravy receptu:
1 | V misce smícháme vymačkanou šťávu z 1 citronu s mandlovou pastou dohladka. Přidáme jogurt a zálivku dochutíme solí a pepřem a vše promícháme. |
2 | Očištěnou, oloupanou mrkev nastrouháme, jablka a celer také. Zalijeme zálivkou a promícháme. Vše posypeme hrozinkami, nasucho opraženými, nahrubo nakrájenými mandlemi a strouhanou citronovou kůrou. |