Chřest s jogurtovou zálivkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chřest s jogurtovou zálivkou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | Lucie Fojtíková |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (39%) |
ID receptu: | 17983 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
8 polévková lžíce | Bazalka |
450 g | Chřest bílý |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Olej arašídový (podzemnicový) |
1 špetka | Pepř černý mletý |
175 ml | Řecký jogurt |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 18,6mg |
Draslík | 234,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 956,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,7mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Chřest bílý, Olej arašídový (podzemnicový), Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Řecký jogurt mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chřest s jogurtovou zálivkou postup přípravy receptu:
1 | V hrnci uvaříme osolenou vodu a v ní 1 minutu blanšírujeme bílý chřest. 4 kousky dáme vedle na talíř. Ostatní scedíme pod ledovou vodou, aby zkřehly. Zchlazený chřest osušíme. |
2 | Kousky, které jsme dali vedle, pokrájíme nadrobno a dáme do mísy. Přidáme nahrubo nasekanou bazalku, jogurt, sůl a pepř a vše promícháme. |
3 | V pánvi zpěníme máslo. Restujeme na něm chřest, asi 3 minuty, až zhnědne. Sundáme z vařiče, osolíme, opepříme, pokapeme ořechovým olejem a můžeme servírovat. |
4 | Chřest na míse upravíme, lžící poklademe kopečky jogurtové zálivky a podáváme. |