Jednoduchý recept

Chřest s jogurtovou zálivkou

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (39%)
ID receptu: 17983
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

8 polévková lžíce Bazalka
450 g Chřest bílý
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
1 špetka Pepř černý mletý
175 ml Řecký jogurt
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 194 kcal
Kilojoule 810kJ
4% Sacharidy 14 g
19% Tuky 14 g
10% Sodík 208 mg
9% Bílkoviny 5 g

Chřest s jogurtovou zálivkou postup přípravy receptu:

1

V hrnci uvaříme osolenou vodu a v ní 1 minutu blanšírujeme bílý chřest. 4 kousky dáme vedle na talíř. Ostatní scedíme pod ledovou vodou, aby zkřehly. Zchlazený chřest osušíme.

2

Kousky, které jsme dali vedle, pokrájíme nadrobno a dáme do mísy. Přidáme nahrubo nasekanou bazalku, jogurt, sůl a pepř a vše promícháme.

3

V pánvi zpěníme máslo. Restujeme na něm chřest, asi 3 minuty, až zhnědne. Sundáme z vařiče, osolíme, opepříme, pokapeme ořechovým olejem a můžeme servírovat.

4

Chřest na míse upravíme, lžící poklademe kopečky jogurtové zálivky a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept