Francouzské Ratatouille - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 140 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Francouzské Ratatouille
Celkový čas: | 140 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | Lucie Fojtíková |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (39%) |
ID receptu: | 17984 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
450 g | Cuketa |
450 g | Lilek |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
450 g | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 570,9mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,1mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cuketa, Lilek, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Francouzské Ratatouille postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve omyjeme rajčata, lilky a cukety a potom je nakrájíme na tlusté plátky. |
2 | Kastrol vytřeme olivovým olejem, aby se zelenina nechytala, a dolů naskládáme vrstvu lilku, potom rajčat a cuket a opakujeme do spotřebování. Mezi vrstvy vždy přihodíme na kolečka nakrájený česnek a nasekanou nať petržele. Vše posolíme a opepříme. |
3 | Přiklopíme poklicí a dusíme doměkka (téměř na kaši) pozvolna na mírném ohni asi 1 - 2 hodiny. |
4 | Hotový pokrm necháme asi 20 minut odležet a servírujeme do misek, protože zelenina pustila hodně šťávy. |