Penne s tuňákem, lilkem a kapary - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Penne s tuňákem, lilkem a kapary
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Lucie Fojtíková |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (39%) |
ID receptu: | 17986 |
Ingredience
4 polévková lžíce | Bazalka |
2 kávová lžička | Kapary sterilované |
1 ks | Lilek |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
5 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
1 kávová lžička | Sůl |
350 g | Těstoviny Penne |
150 g | Tuňák obecný |
3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 67g |
---|---|
Cholesterol | 14,3mg |
Draslík | 244,4mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 895,8mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,8mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Kapary sterilované, Lilek, Sůl, Tuňák obecný, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Těstoviny Penne mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Penne s tuňákem, lilkem a kapary postup přípravy receptu:
1 | Na kostičky pokrájený lilek vložíme do síta, posypeme lžičkou soli, promícháme a necháme 30 minut odležet. Lilek pustí vodu, potom ho v sítu osušíme utěrkou. |
2 | Čerstvého, na kostičky nakrájeného tuňáka osolíme a opepříme. V pánvi rozpálíme olej, zprudka na něm tuňáka opečeme (asi 10 vteřin na každé straně) a sundáme z pánve. |
3 | Ve velkém rnci uvaříme těstoviny Penne v osolené vodě 10 - 12 minut al dente, hotové těstoviny zcedíme, vyklopíme do mísy. |
4 | Během doby, co se vaří Penne, v uvolněné pánvi rozpálíme olej a restujeme na něm asi 8 minut lilek do zlatova. Do lilku vmícháme rajčatovou omáčku s kapary (opláchnuté studenou vodou a okapané). Směsí zalijeme těstoviny, vše promícháme, přidáme tuňáka, osolíme, opepříme, posypeme nadrobno rozkrájenou bazalkou, pokapeme olejem a můžeme servírovat. |
Poznámka
Servírujeme teplé.