Linguine s rajčaty, bazalkou a krevetami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Linguine s rajčaty, bazalkou a krevetami
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Lucie Fojtíková |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (39%) |
ID receptu: | 17987 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
8 polévková lžíce | Bazalka |
3 stroužek | Česnek |
450 g | Krevety tygří - loupané |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 kávová lžička | Sůl |
350 g | Těstoviny Linguine |
125 ml | Víno bílé |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 69g |
---|---|
Cholesterol | 130,1mg |
Draslík | 233,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 249,2mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,9mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Paprika mletá sladká, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Těstoviny Linguine mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Linguine s rajčaty, bazalkou a krevetami postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve ve velkém hrnci v osolené vodě uvaříme asi 12 minut (al dente) těstoviny linguine. |
2 | V kastrolu rozehřejeme máslo s olejem, špetkou červené papriky a nakrájeným česnekem do zlatova přibližně minutu. Přidáme syrové vyloupané a vykuchané krevety i s ocásky, restujeme 3 minuty. Podlijeme vínem, zamícháme, vaříme zhruba minutu, přidáme rajčata i se šťávou a dále vaříme přibližně 6 minut, až omáčka mírně zhoustne. |
3 | Uvařené těstoviny scedíme, vyklopíme do kastrolu, posypeme jemně nasekanou bazalkou a dobře promícháme s krevetami v omáčce. Osolíme, opepříme a můžeme servírovat. |
Poznámka
Servírujeme teplé.