Jednoduchý recept

Linguine s rajčaty, bazalkou a krevetami

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (39%)
ID receptu: 17987
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

8 polévková lžíce Bazalka
3 stroužek Česnek
450 g Krevety tygří - loupané
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
1 kávová lžička Sůl
350 g Těstoviny Linguine
125 ml Víno bílé
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 547 kcal
Kilojoule 2 290kJ
20% Sacharidy 73 g
21% Tuky 16 g
22% Sodík 444 mg
68% Bílkoviny 38 g

Linguine s rajčaty, bazalkou a krevetami postup přípravy receptu:

1

Nejdříve ve velkém hrnci v osolené vodě uvaříme asi 12 minut (al dente) těstoviny linguine.

2

V kastrolu rozehřejeme máslo s olejem, špetkou červené papriky a nakrájeným česnekem do zlatova přibližně minutu. Přidáme syrové vyloupané a vykuchané krevety i s ocásky, restujeme 3 minuty. Podlijeme vínem, zamícháme, vaříme zhruba minutu, přidáme rajčata i se šťávou a dále vaříme přibližně 6 minut, až omáčka mírně zhoustne.

3

Uvařené těstoviny scedíme, vyklopíme do kastrolu, posypeme jemně nasekanou bazalkou a dobře promícháme s krevetami v omáčce. Osolíme, opepříme a můžeme servírovat.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept