Jednoduchý recept

Špenátové těstoviny s ančovičkami

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (35%)
ID receptu: 17988

Ingredience

6 ks Ančovička - filety
2 kávová lžička Citronová šťáva
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Olej olivový
20 g Oříšky piniové
1 špetka Pepř černý mletý
250 g Sýr Parmezán
1 kávová lžička Sůl
300 g Těstoviny Fusilli
2 l Voda pitná
2 stroužek Česnek
340 g Špenát listový čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 764 kcal
Kilojoule 3 196kJ
18% Sacharidy 63 g
47% Tuky 35 g
69% Sodík 1 g
85% Bílkoviny 48 g

Špenátové těstoviny s ančovičkami postup přípravy receptu:

1

Ve velkém hrnci uvaříme v osolené vodě Fusilli (asi 10 minut) al dente.

2

V pánvi rozpálíme olej, upražíme na něm piniové oříšky do zlatova, vsypeme na talíř.

3

Snížíme oheň, přidáme nadrobno nasekaný česnek, smažíme do doby, než začne vonět. Vložíme čerstvý, okapaný, opraný špenát a 6 kusů opláchnutých, nakrájených ančoviček. Přiklopíme poklicí a dusíme, až špenát zplihne. Zakápneme citronovou šťávou, dosolíme, dopepříme.

4

Hotové zcezené těstoviny vyklopíme do mísy, přidáme máslo a směs z pánve. Vše promícháme, posypeme piniovými oříšky a strouhaným parmezánem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept