Špenátové těstoviny s ančovičkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špenátové těstoviny s ančovičkami
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Lucie Fojtíková |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (39%) |
ID receptu: | 17988 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
6 ks | Ančovička - filety |
2 stroužek | Česnek |
2 kávová lžička | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
20 g | Oříšky piniové |
1 špetka | Pepř černý mletý |
340 g | Špenát listový čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
250 g | Sýr Parmezán |
300 g | Těstoviny Fusilli |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 63g |
---|---|
Cholesterol | 89,0mg |
Draslík | 833,0mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 8g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,4mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovička - filety, Česnek, Citronová šťáva, Oříšky piniové, Špenát listový čerstvý, Sůl, Sýr Parmezán, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Těstoviny Fusilli mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špenátové těstoviny s ančovičkami postup přípravy receptu:
1 | Ve velkém hrnci uvaříme v osolené vodě Fusilli (asi 10 minut) al dente. |
2 | V pánvi rozpálíme olej, upražíme na něm piniové oříšky do zlatova, vsypeme na talíř. |
3 | Snížíme oheň, přidáme nadrobno nasekaný česnek, smažíme do doby, než začne vonět. Vložíme čerstvý, okapaný, opraný špenát a 6 kusů opláchnutých, nakrájených ančoviček. Přiklopíme poklicí a dusíme, až špenát zplihne. Zakápneme citronovou šťávou, dosolíme, dopepříme. |
4 | Hotové zcezené těstoviny vyklopíme do mísy, přidáme máslo a směs z pánve. Vše promícháme, posypeme piniovými oříšky a strouhaným parmezánem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.