Jednoduchý recept

Farffale s bazalkovou jogurtovou omáčkou

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (39%)
ID receptu: 17989
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

4 polévková lžíce Bazalka
2 stroužek Česnek
3 ks Cibule perlová
1 ks Citrony
1 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
4 polévková lžíce Petržel - nať
250 ml Řecký jogurt
1 kávová lžička Sůl
350 g Těstoviny Farfalle
3 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 481 kcal
Kilojoule 2 011kJ
24% Sacharidy 85 g
12% Tuky 9 g
12% Sodík 244 mg
28% Bílkoviny 16 g

Farffale s bazalkovou jogurtovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Ve velkém hrnci v osolené vodě uvaříme farfalle asi 10 minut al dente.

2

Vedle v pánvi rozpálíme olej a na něm osmažíme na kolečka nakrájenou cibulku a nasekaný česnek asi 4 minuty doměkka. Zalijeme citronovou šťávou a asi 2 minuty povaříme. Sundáme z plotny a do cibule vmícháme jogurt, strouhanou citronovou kůru, sekanou bazalku a petržel. Dosolíme a dopepříme.

3

Vařené a zcezené těstoviny promícháme s hotovou omáčkou a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept