Polévka z fazolových lusků s krupicí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka z fazolových lusků s krupicí
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 1799 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
200 g | Fazolové lusky zelené |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 ks | Petržel - nať |
0,5 ks | Polévkové kostky Vitana |
100 g | Pórek |
2 polévková lžíce | Pšeničná krupice |
1 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 53,9mg |
Draslík | 137,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,7mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Fazolové lusky zelené, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať, Polévkové kostky Vitana, Pórek, Pšeničná krupice mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka z fazolových lusků s krupicí postup přípravy receptu:
1 | Na másle zpěníme pórek s petrželovou natí a fazolovými lusky rozkrájenými na tenké nudličky a podusíme. |
2 | Poté přilijeme 1 litr vody, přidáme 1/2 masoxu a povaříme 4 minuty. |
3 | Za stálého míchání přisypeme krupici a vaříme 7 minut. |
4 | Na závěr přilijeme rozkvedlané vejce, necháme je v polévce srazit a polévku odstavíme. |
5 | Polévku posypeme nasekanými lístky petrželky. |