Smažená vejce po španělsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažená vejce po španělsku
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Lucie Fojtíková |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (39%) |
ID receptu: | 17990 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
50 g | Salám Chorizo |
1 ks | Šalotka |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 256,3mg |
Draslík | 220,6mg |
Vláknina | 39,8mg |
Vitamín A | 788,2mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,4mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Šalotka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Salám Chorizo mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažená vejce po španělsku postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 200 stupňů. |
2 | Do trouby vložíme na plechu kolečka salámu chorizo na 2 minuty. Po vyndání osušíme kolečka od mastnoty na ubrousku. |
3 | V pánvi rozpálíme olej, orestujeme na něm na tenká kolečka nakrájenou šalotku asi 3 minuty. Potom šalotku vyhodíme. Do oleje rozklepneme 2 vejce a smažíme do ztuhnutí. Hotová volská oka osušíme papírovou utěrkou. Stejně usmažíme také další vejce. |
4 | Servírujeme na 4 nahřátých talířích. Na každém bude osolené a opepřené volské oko ozdobené kolečky choriza. |