Jednoduchý recept

Smažená vejce po španělsku

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (39%)
ID receptu: 17990
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
50 g Salám Chorizo
1 ks Šalotka
1 špetka Sůl
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 177 kcal
Kilojoule 742kJ
2% Sacharidy 8 g
14% Tuky 11 g
15% Sodík 299 mg
20% Bílkoviny 11 g

Smažená vejce po španělsku postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 200 stupňů.

2

Do trouby vložíme na plechu kolečka salámu chorizo na 2 minuty. Po vyndání osušíme kolečka od mastnoty na ubrousku.

3

V pánvi rozpálíme olej, orestujeme na něm na tenká kolečka nakrájenou šalotku asi 3 minuty. Potom šalotku vyhodíme. Do oleje rozklepneme 2 vejce a smažíme do ztuhnutí. Hotová volská oka osušíme papírovou utěrkou. Stejně usmažíme také další vejce.

4

Servírujeme na 4 nahřátých talířích. Na každém bude osolené a opepřené volské oko ozdobené kolečky choriza.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept