Jednoduchý recept

Sladkokyselý rybí salát

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (75%)
ID receptu: 17996
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

Na zálivku
1 špetka Chilli koření mleté
1 kávová lžička Med včelí
1 polévková lžíce Ocet rýžový
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
Sladkokyselý rybí salát
120 g Ananas
1 ks Chilli paprička
8 ks Cibulka jarní
1 ks Citronová tráva
2 ks Kafirové listy
1 ks Paprika červená
0,5 hrst Pažitka
1 hrst Potočnice
230 g Pstruh
230 g Treska aljašská
300 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 253 kcal
Kilojoule 1 058kJ
7% Sacharidy 26 g
8% Tuky 6 g
9% Sodík 173 mg
44% Bílkoviny 25 g

Sladkokyselý rybí salát postup přípravy receptu:

1

Ryby opláchneme, nakrájíme na plátky, dáme na pánev a přelijeme vodou. Stéblo citronely rozpůlíme, jemně naklepeme tupou stranou nože a s limetkovými listy položíme na rybí maso. Chilli papričku propícháme vidličkou, přidáme na pánev. Vše přivedeme k varu a pozvolna vaříme 8 minut. Uvařené necháme vychladnout.

2

Maso vyjmeme, kůži stáhneme, rozebereme na kousky a odstraníme kosti. V misce smícháme s drobně nakrájenými cibulkami, na kostky nakrájeným ananasem a na kostičky nakrájenou paprikou.

3

Na talíře rozložíme potočnici, upravíme směs s rybím masem a odložíme.

4

Všechny suroviny na zálivku smícháme a zálivkou pokapeme směs s rybím masem. Salát ozdobíme pažitkou a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept