Sladkokyselý rybí salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sladkokyselý rybí salát
Sladkokyselý rybí salát
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 17996 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
Na zálivku | |
---|---|
1 špetka | Chilli koření mleté |
1 kávová lžička | Med včelí |
1 polévková lžíce | Ocet rýžový |
1 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
Sladkokyselý rybí salát | |
120 g | Ananas |
1 ks | Chilli paprička |
8 ks | Cibulka jarní |
1 ks | Citronová tráva |
2 ks | Kafirové listy |
1 ks | Paprika červená |
0,5 hrst | Pažitka |
1 hrst | Potočnice |
230 g | Pstruh |
230 g | Treska aljašská |
300 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 54,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 44,4mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli koření mleté, Med včelí, Olej slunečnicový, Sůl, Ananas, Chilli paprička, Cibulka jarní, Citronová tráva, Paprika červená, Pažitka, Potočnice, Pstruh, Treska aljašská, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet rýžový , Pepř černý mletý, Kafirové listy mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sladkokyselý rybí salát postup přípravy receptu:
1 | Ryby opláchneme, nakrájíme na plátky, dáme na pánev a přelijeme vodou. Stéblo citronely rozpůlíme, jemně naklepeme tupou stranou nože a s limetkovými listy položíme na rybí maso. Chilli papričku propícháme vidličkou, přidáme na pánev. Vše přivedeme k varu a pozvolna vaříme 8 minut. Uvařené necháme vychladnout. |
2 | Maso vyjmeme, kůži stáhneme, rozebereme na kousky a odstraníme kosti. V misce smícháme s drobně nakrájenými cibulkami, na kostky nakrájeným ananasem a na kostičky nakrájenou paprikou. |
3 | Na talíře rozložíme potočnici, upravíme směs s rybím masem a odložíme. |
4 | Všechny suroviny na zálivku smícháme a zálivkou pokapeme směs s rybím masem. Salát ozdobíme pažitkou a servírujeme. |