Sladkokyselý okurkový salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sladkokyselý okurkový salát
Sladkokyselý okurkový salát
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 50 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 17998 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
3 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
2 kávová lžička | Med včelí |
2 polévková lžíce | Ocet rýžový |
1 ks | Okurka salátová |
2 kávová lžička | Olej sezamový |
0,3 ks | Paprika červená |
0,3 ks | Paprika žlutá |
0,3 kávová lžička | Pepř sečuánský |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 220,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Koriandr čerstvý, Med včelí, Okurka salátová, Olej sezamový, Paprika červená, Paprika žlutá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet rýžový , Pepř sečuánský mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sladkokyselý okurkový salát postup přípravy receptu:
1 | Okurku omyjeme a oloupeme tak, že vždy sloupneme jeden pruh slupky, jeden pruh necháme se slupkou a takto střídáme. Vznikne nám tím barevný efekt, který bude vypadat velmi zajímavě. Okurku následně rozkrojíme po délce na čtvrtky a poté na kousky dlouhé 2,5 cm. Rozkrájenou okurku vložíme na cedník, posypeme solí a necháme půl hodiny stát. Sůl tak vytáhne z okurky nadbytečnou tekutinu. Po půl hodině okurky řádně propláchneme pod tekoucí vodou, necháme okapat a osušíme papírovými utěrkami. Kousku okurek vsypeme do mísy. |
2 | V misce smícháme ocet s medem a touto směsí okurky pokapeme. Promícháme a necháme 15 minut odstát. |
3 | Poté do salátu vmícháme nasekaný koriandr, sezamový olej, promícháme a rozdělíme do misek. |
4 | Salát posypeme drcenou gafarou (sečuánský pepř), ozdobíme tenkými proužky červené a žluté papriky a servírujeme. |