Recept

Sladkokyselý okurkový salát

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 17998
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

3 polévková lžíce Koriandr čerstvý
2 kávová lžička Med včelí
2 polévková lžíce Ocet rýžový
1 ks Okurka salátová
2 kávová lžička Olej sezamový
0,3 ks Paprika červená
0,3 ks Paprika žlutá
0,3 kávová lžička Pepř sečuánský
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

3% Kalorie 57 kcal
Kilojoule 238kJ
3% Sacharidy 11 g
2% Tuky 2 g
12% Sodík 235 mg
2% Bílkoviny 1 g

Sladkokyselý okurkový salát postup přípravy receptu:

1

Okurku omyjeme a oloupeme tak, že vždy sloupneme jeden pruh slupky, jeden pruh necháme se slupkou a takto střídáme. Vznikne nám tím barevný efekt, který bude vypadat velmi zajímavě. Okurku následně rozkrojíme po délce na čtvrtky a poté na kousky dlouhé 2,5 cm. Rozkrájenou okurku vložíme na cedník, posypeme solí a necháme půl hodiny stát. Sůl tak vytáhne z okurky nadbytečnou tekutinu. Po půl hodině okurky řádně propláchneme pod tekoucí vodou, necháme okapat a osušíme papírovými utěrkami. Kousku okurek vsypeme do mísy.

2

V misce smícháme ocet s medem a touto směsí okurky pokapeme. Promícháme a necháme 15 minut odstát.

3

Poté do salátu vmícháme nasekaný koriandr, sezamový olej, promícháme a rozdělíme do misek.

4

Salát posypeme drcenou gafarou (sečuánský pepř), ozdobíme tenkými proužky červené a žluté papriky a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept