Opékané okurky s chilli papričkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Opékané okurky s chilli papričkami
Opékané okurky s chilli papričkami
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 17999 |
Kategorie: | Teplé saláty |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Chilli paprička |
2 ks | Cibulka jarní |
1 polévková lžíce | Med včelí |
2 ks | Okurka salátová |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Olej sezamový |
1 kávová lžička | Sójová pasta Miso |
2 kávová lžička | Sůl |
125 ml | Voda pitná |
10 g | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 437,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 402,5mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,8mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Cibulka jarní, Med včelí, Okurka salátová, Olej rostlinný, Olej sezamový, Sójová pasta Miso, Sůl, Voda pitná, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Opékané okurky s chilli papričkami postup přípravy receptu:
1 | Okurky omyjeme, oloupeme, rozpůlíme a lžičkou odstraníme semena. Nakrájíme na dlouhé proužky a upravíme na velký talíř, posypeme solí, necháme 20 minut stát. Poté je řádně opláchneme, necháme okapat a osušíme papírovými utěrkami. |
2 | Olej rozehřejeme na vysokou teplotu, plamen následně zmírníme, přidáme prolisovaný česnek, nastrouhaný zázvor, drobně nakrájené chilli papričky a rozkrájené cibulky. Vše opékáme půl minuty, potom přidáme okurky, žlutou sójovou pastu, med a opět opékáme půl minuty. Dolijeme vodu a okurky vaříme tak dlouho, dokud se neodpaří téměř všechna. |
3 | Pokapeme sezamovým olejem, rozdělíme na předehřáté talíře a ihned servírujeme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.