Orientálská hovězí pečeně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 140 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Orientálská hovězí pečeně
Orientálská hovězí pečeně
Celkový čas: | 140 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 180 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
20 g | Česnek |
200 g | Cibule |
750 g | Hovězí maso zadní |
70 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 g | Paprikové lusky čerstvé |
2 g | Pepř černý mletý |
50 g | Protlak rajčatový |
100 g | Rajčata |
37,5 g | Slanina vepřová |
25 g | Sůl |
150 g | Tuk |
50 ml | Víno červené |
900 ml | Voda pitná |
10 ml | Worcester (worcesterská omáčka) |
200 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 60,3mg |
Draslík | 189,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 113,4mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,5mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Paprikové lusky čerstvé, Rajčata, Slanina vepřová, Sůl, Tuk, Víno červené, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Orientálská hovězí pečeně postup přípravy receptu:
1 | Maso opláchneme, nakrájíme na kusy, protkneme slaninou, osolíme a opepříme. |
2 | Cibuli oloupeme, nasekáme a osmažíme na části tuku. Na tomto základě opečeme maso, zalijeme je trochou vlažné vody a přidáme utřený česnek a rajčatový protlak. Pod poklicí maso dusíme v troubě doměkka. Během pečení maso obracíme, přeléváme šťávou a doléváme vodu. |
3 | Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme ji prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vodou a rozšleháme. Za občasného promíchání vaříme nejméně 20 minut. Nakonec omáčku procedíme. |
4 | Na zbývajícím tuku podusíme očištěné žampiony, rajčata a paprikové lusky, vše nakrájené na plátky nebo na širší nudle. Směs přidáme do omáčky. |
5 | Nakonec do omáčky přidáme červené víno a vorčestr, přisolíme ji a ještě krátce povaříme. |