Kuře s citronem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře s citronem
Kuře s citronem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 18002 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Na omáčku | |
---|---|
3 polévková lžíce | Citronová šťáva |
0,5 kávová lžička | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Ocet Sherry |
1 polévková lžíce | Solamyl |
6 polévková lžíce | Voda pitná |
Kuře s citronem | |
1 ks | Citrony |
650 g | Kuřecí prsa |
2 dl | Olej rostlinný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 104,0mg |
Draslík | 643,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 48,8mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,4mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Voda pitná, Citrony, Olej rostlinný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet Sherry, Solamyl, Kuřecí prsa mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře s citronem postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, citron řádně omyjeme, rozpůlíme a pokrájíme na plátky. |
2 | Olej rozehřejeme ve woku na 180°C. Plamen zmírníme, přidáme maso, za stálého obracení opékáme 4 minuty. Poté maso vyjmeme a udržujeme teplé, olej vylijeme. |
3 | Ve 2 lžících studené vody rozpustíme Solamyl. Do woku nalijeme citronovou šťávu, zbývající vodu, přidáme sherry, cukr a přivedeme k varu. Mícháme, dokud se cukr zcela nerozpustí. |
4 | Poté vmícháme rozpuštěný Solamyl, znovu přivedeme k varu, plamen zmírníme a omáčku vaříme do zhoustnutí. Omáčka zároveň zprůhlední. |
5 | Maso upravíme na míru, přelijeme omáčkou, ozdobíme rozpůlenými kolečky citronu, nakrájenou jarní cibulkou a ihned servírujeme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.