Jednoduchý recept

Provensálská omeleta se žampiony a brokolicí

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (39%)
ID receptu: 18003
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

200 g Bageta
1 hrst Bazalka
0,3 šálek Brokolice
1 kávová lžička Citronová šťáva
3 kávová lžička Máslo čerstvé
3 kávová lžička Olej olivový
0,5 ks Paprika žlutá
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Rajčata
3 ks Šalotka
1 hrst Špenát listový čerstvý
1 špetka Sůl
0,5 šálek Sýr Gruyére
0,5 šálek Sýr Parmezán
10 ks Vejce slepičí
4 ks Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 785 kcal
Kilojoule 3 284kJ
17% Sacharidy 63 g
50% Tuky 37 g
61% Sodík 1 g
100% Bílkoviny 56 g

Provensálská omeleta se žampiony a brokolicí postup přípravy receptu:

1

V pánvi rozehřejeme olej s máslem (1 + 1 lžička), vsypeme na jemno nasekanou šalotku a smažíme do měkka (asi 2 minuty). Přidáme na plátky pokrájené žampiony, citronovou šťávu a na malé kousky nakrájenou brokolici, dále restujeme 2 minuty. Do směsi přidáme ještě na plátky pokrájenou papriku, opět 2 minuty restujeme. Zeleninu opepříme, osolíme a dáme z pánve na misku.

2

V další misce rozšleháme vajíčka, osolíme, opepříme. Na pánev vložíme opět olej a máslo (1 : 1), které rozehřejeme, vlijeme polovinu vajec a lehce s pánví potřásáme, aby se usmažila i vejce nahoře. Jakmile povrch zatuhne, posypeme polovinu omelety směsí z poloviny strouhaných sýrů, poklademe polovinou restované zeleniny, na kostičky nakrájeným rajčetem a nakrájenými listy mladého špenátu. Na náplň obracečkou přiklopíme druhou polovinu omelety a dáme na talíř, takto připravíme i druhou omeletu.

3

Servírujeme ozdobené na jemno nasekanou čerstvou bazalkou s bagetou nakrájenou na plátky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept