Recept

Vejce s lososem a špenátovo-fenyklovým salátem

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 23 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 3 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (39%)
ID receptu: 18004
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

1 ks Bageta
1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 ks Citrony
0,5 ks Fenykl sladký - hlíza
120 g Losos uzený
1 polévková lžíce Ocet vinný
1 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Šalotka
2 šálek Špenát listový čerstvý
1 špetka Sůl
4 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 391 kcal
Kilojoule 1 635kJ
14% Sacharidy 51 g
14% Tuky 11 g
35% Sodík 699 mg
49% Bílkoviny 27 g

Vejce s lososem a špenátovo-fenyklovým salátem postup přípravy receptu:

1

Rozšleháme olej s citronovou šťávou, nadrobno nasekanou šalotkou a vymačkanou citronovou šťávou. Přidáme pepř, sůl, čerstvý špenát a na tenké nudličky nakrájený fenykl. Vše dobře promícháme, necháme zaležet.

2

Do kastrolu vlijeme třetinu vody, přidáme ocet a povaříme. Vejce rozklepneme do šálku a jedno za druhým vpustíme do vody. Vaříme asi 2 minuty, až bílky ztuhnou, potom je vyjmeme děrovanou naběračkou na talíř.

3

Na talíře klademe na plátky nakrájeného uzeného lososa a špenátovo-fenyklový salát, na který posadíme ztracené vejce. Podáváme s bagetou rozkrájenou na plátky.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept