Vejce s lososem a špenátovo-fenyklovým salátem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 23 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vejce s lososem a špenátovo-fenyklovým salátem
Celkový čas: | 23 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 3 minut |
Autor: | Lucie Fojtíková |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (39%) |
ID receptu: | 18004 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 ks | Bageta |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 ks | Citrony |
0,5 ks | Fenykl sladký - hlíza |
120 g | Losos uzený |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Šalotka |
2 šálek | Špenát listový čerstvý |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 51g |
---|---|
Cholesterol | 265,4mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 59,9mg |
Vitamín E | 3,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bageta, Citronová šťáva, Citrony, Losos uzený, Ocet vinný, Šalotka, Špenát listový čerstvý, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fenykl sladký - hlíza, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vejce s lososem a špenátovo-fenyklovým salátem postup přípravy receptu:
1 | Rozšleháme olej s citronovou šťávou, nadrobno nasekanou šalotkou a vymačkanou citronovou šťávou. Přidáme pepř, sůl, čerstvý špenát a na tenké nudličky nakrájený fenykl. Vše dobře promícháme, necháme zaležet. |
2 | Do kastrolu vlijeme třetinu vody, přidáme ocet a povaříme. Vejce rozklepneme do šálku a jedno za druhým vpustíme do vody. Vaříme asi 2 minuty, až bílky ztuhnou, potom je vyjmeme děrovanou naběračkou na talíř. |
3 | Na talíře klademe na plátky nakrájeného uzeného lososa a špenátovo-fenyklový salát, na který posadíme ztracené vejce. Podáváme s bagetou rozkrájenou na plátky. |
Poznámka
Servírujeme studené.