Frittata s pórkem, šunkou a vejci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Frittata s pórkem, šunkou a vejci
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Lucie Fojtíková |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (39%) |
ID receptu: | 18005 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 kávová lžička | Hořčice Bornier - hrubozrnná |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Pórek |
1 špetka | Sůl |
120 g | Šunka dušená |
8 polévková lžíce | Sýr Gruyére |
6 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 421,4mg |
Draslík | 295,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,5mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Paprika mletá sladká, Sůl, Sýr Gruyére, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Bornier - hrubozrnná, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Pórek, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Frittata s pórkem, šunkou a vejci postup přípravy receptu:
1 | V troubě zapneme gril a necháme ho rozehřát. |
2 | Vedle v misce rozšleháme vejce s hořčicí, špetkou sladké papriky, solí a pepřem. |
3 | V pánvi rozehřejeme máslo a olej a restujeme na něm asi 4 minuty na kolečka nakrájený bílý pórek. Přidáme šunku nakrájenou na jemné nudličky, a opět 2 minuty restujeme. Směs zalijeme vejci, aby byla rovnoměrně rozprostřená po dně a asi 2 minuty potřásáme a nadzvedáme okraje, aby nám vejce zatuhla a potom necháme ještě 3 minuty doběhnout. Frittatu posypeme nastrouhaným sýrem a dáme ji na pár minut pod gril, aby nám zezlátla. |
4 | Hotovou frittatu rozkrájíme na klínky a podáváme horkou, studenou i vlažnou. |