Jednoduchý recept

Frittata s pórkem, šunkou a vejci

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (36%)
ID receptu: 18005
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

1 kávová lžička Hořčice Bornier - hrubozrnná
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Pórek
8 polévková lžíce Sýr Gruyére
1 špetka Sůl
6 ks Vejce slepičí
120 g Šunka dušená

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 412 kcal
Kilojoule 1 723kJ
4% Sacharidy 14 g
39% Tuky 29 g
14% Sodík 278 mg
44% Bílkoviny 25 g

Frittata s pórkem, šunkou a vejci postup přípravy receptu:

1

V troubě zapneme gril a necháme ho rozehřát.

2

Vedle v misce rozšleháme vejce s hořčicí, špetkou sladké papriky, solí a pepřem.

3

V pánvi rozehřejeme máslo a olej a restujeme na něm asi 4 minuty na kolečka nakrájený bílý pórek. Přidáme šunku nakrájenou na jemné nudličky, a opět 2 minuty restujeme. Směs zalijeme vejci, aby byla rovnoměrně rozprostřená po dně a asi 2 minuty potřásáme a nadzvedáme okraje, aby nám vejce zatuhla a potom necháme ještě 3 minuty doběhnout. Frittatu posypeme nastrouhaným sýrem a dáme ji na pár minut pod gril, aby nám zezlátla.

4

Hotovou frittatu rozkrájíme na klínky a podáváme horkou, studenou i vlažnou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept