Kuře se zázvorem a pomerančem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře se zázvorem a pomerančem
Kuře se zázvorem a pomerančem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 18008 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Cukr třtinový |
350 g | Kuřecí prsa |
180 g | Mrkev kořen |
4 polévková lžíce | Ocet Sherry |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
0,5 hrst | Pažitka |
1 ks | Pomeranče |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
1 kávová lžička | Solamyl |
2 polévková lžíce | Zázvor celý |
1 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 56,0mg |
Draslík | 518,5mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 26,3mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,2mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Cukr třtinový, Olej slunečnicový, Pažitka, Pomeranče, Zázvor celý, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Mrkev kořen, Ocet Sherry, Protlak rajčatový, Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře se zázvorem a pomerančem postup přípravy receptu:
1 | Cibuli očistíme, nakrájíme na kolečka, mrkev na proužky, česnek prolisujeme, zázvor nastrouháme, pomeranč oloupeme a rozdělíme na dílky, maso krájíme na nudličky. |
2 | Ve woku rozehřejeme olej, přidáme cibuli, mrkev, česnek a vše opékáme na silném plameni 3 minuty. Vmícháme maso spolu se zázvorem, opékáme 10 minut, maso by mělo být křehké a řádně propečené. |
3 | Rajčatový protlak smícháme v misce se Sherry, pomerančovou šťávou, cukrem a Solamylem. Směs vmícháme do masa a zahříváme do zhoustnutí. Přidáme dílky pomeranče a opatrně zamícháme. Již nezahříváme. |
4 | Pokrm rozdělíme do předehřátých misek, ozdobíme nasekanou pažitkou a servírujeme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.